Enerdżajzing sok na pobudkę.

20140308-123159.jpg

Codziennie na śniadanie piję świeży sok. Zrobić sok warzywno-owocowy to żadna filozofia, ale ten jest tak genialny, że musiałam się nim z kimś podzielić!!! Jedna duża szklanka zawiera 5 zalecanych do spożycia porcji warzyw i owoców dziennie. Z powodzeniem zastąpi poranną kawę. Ważne, aby kupić sokowirowkę, którą łatwo się myje (uciążliwe codzienne szorowanie miliona elementów nie irytuje wtedy jak cholera), i aby sok nie stał w lodówce dłużej niż 24 godziny (traci wtedy wartości odżywcze). Można taki soczek przygotować sobie wieczorkiem i do śniadania jak znalazł 🙂 Mówiłam, że kocham moją nową sokowirówkę? Nie ma tych pitolonych zakamarków, gdzie zawsze wciskają się resztki, a po zrobieniu soku wystarczy spłukać części pod bieżącą wodą i już! ❤

Potrzebujesz sokowirówkę.

Składniki na litr soku:

1. 5 średnich marchewek
2. 2-3 kwaskowate jabłka
3. 2 małe buraczki
4. 1 pomarańcza
5. 2-3 cm imbiru

Przygotowanie:

1. Warzywa i owoce umyć, te większe pokroić na mniejsze kawałki.

2. Wrzucić do sokowirówki i BZZZZZZZZZZZZZZZ. I już.

Kilkuskładnikowe soki mają to do siebie, że po chwili się rozwarstwiają, dlatego warto podać taki soczek z kawałkiem selera naciowego, który posłuży jako eko mieszadło. 😉

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s