Burrito z rukolą, awokado, chorizo, pomidorem, kolendrą i sosem jalapeño.

20130724-113535.jpg

Kiedyś w jakiejś knajpie poprosiłam o modyfikację potrawy w karcie. Dostałam najpyszniejsze burrito ever forever. Pycha, pycha, pycha, pyyyyychaaaaaa.

Potrzebujesz blender.

Składniki na 2 burrito:

Burrito:

1. 2 tortille
2. Kawałek chorizo
3. Pół awokado
4. Pól pomidora
5. 2 garści rukoli
6. 4 bardzo cienkie plasterki cebuli
7. Świeża kolendra

Sos jalapeño:

1. 1 łyżka majonezu
2. 1 łyżka jogurtu
3. 3 plasterki jalapeño (tutaj wg uznania, im więcej tym bardziej ostre)
4. Kilka kropel soku z cytryny
5. Po szczypcie soli i ostrej papryki

Przygotowanie:

1. Rukolę umyć; chorizo, awokado, pomidora i cebulę pokroić w plasterki.

2. Na środku 1/3 wysokości placków położyć po garści rukoli i po połowie reszty składników. Posypać listkami kolendry.

3. Sos: wrzucić wszystko do blendera i zmiksować na gładką masę (warto zacząć od małej ilości jalapeño, wg uznania próbując stopniowo dodawać).

4. Nadzienie polać sosem i zwinąć tortillę w piękne burrito. Przekroić po skosie na pół.

Cóż za pysznooooościiiiiii!!!!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s