Krewetki ze smażonymi truskawkami w sosie balsamico.

20130625-160313.jpg

Połączenie dziwne, nie dla każdego. Trzeba lubić. Ja lubię. Baaaardzo 😉

Potrzebujesz patelnię.

Składniki:

1. Krewetki
2. Kilka truskawek
3. 4 łyżki octu balsamico
4. 4 łyżki brązowego cukru
5. Sól
6. Oliwa

Przygotowanie:

1. Cukier rozpuścić w occie, dodać pokrojone na ćwiartki truskawki, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum godzinę.

2. Krewetki, jeśli mrożone, rozmrozić i osuszyć. Delikatnie posolić i smażyć na rozgrzanej oliwie 1-2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni.

3. Na drugiej patelni, lub tej samej wcześniej wytartej, smażyć truskawki aż się podgrzeją ale nie stracą kształtu i się nie rozciapią, ok 1 minutę. Truskawki zdjąć z patelni i zredukować ocet do gęstego sosu.

4. Na talerz wyłożyć krewetki, truskawki i polać sosem.

Smacznego!

Reklamy

3 thoughts on “Krewetki ze smażonymi truskawkami w sosie balsamico.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s