Koktajl truskawkowo-miętowy.

Zdjęcie 13.06.2013 10 32 34

Idealny sposób na wykorzystanie wczorajszych truskawek. Zdrowy i sycący. Świetne dopełnienie śniadania.

Zamiast kefiru równie dobrze można wykorzystać jogurt, maślankę czy mleko.

Potrzebujesz blender.

Składniki na 2 średnie porcje:

1. 2 garści truskawek
2. 1 kefir
3. Kilka listków mięty
4. Łyżeczka brązowego cukru (jeśli truskawki są słodkie można pominąć)

Przygotowanie:

1. Truskawki i miętkę umyć.

2. Wszystkie składniki przełożyć do blendera, dokładnie zmiksować.

I JUŻ!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s