Jajeczne babeczki z szynką szwarcwaldzką i warzywami.

Zdjęcie 13.06.2013 10 44 37

Dobry dzień zaczyna się dobrym śniadaniem. Kropka. Roboty z tym tyle samo co ze zwykłą jajecznicą, składniki też podobne, a jednak robi wrażenie.

Tak samo jak i z jajecznicą, dodatki są dowolne i mogą się opierać na aktualnej zawartości lodówki.

Potrzebujesz foremki do muffinek.
Składniki na 2 sztuki:

1. 2 jajka
2. 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej
3. 2 pomidorki cherry
4. Kilka listków szpinaku
5. 2 małe garstki startego, żółtego sera
6. 2 szczypty soli
7. Tłuszcz do wysmarowania foremek

Przygotowanie:

1. Piekarnik nagrzać na 200 stopni Celsjusza.

2. Foremki posmarować tłuszczem.

3. Warzywa umyć, pomidorki pokroić na ćwiartki, szpinak w paseczki.

4. Foremki wyłożyć szynką, dorzucić pomidorki i szpinak, delikatnie wlać jajko i doprawić solą. Posypać żółtym serem.

5. Wstawić do piekarnika, piec aż zetnie się jajko, około 10 minut.

ENDŻOJ!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s