Gorący sos imbirowo-pomarańczowy.

20130613-133927.jpg

Bardzo wyrazisty w smaku. Idealny do sałatek i deserów.

Potrzebujesz mały garnek.

Składniki na 2 porcje:

1. 150 ml soku z pomarańczy
2. 3 łyżki miodu
3. 1-2 cm imbiru
4. 1 plaster cytryny i kilka kropel soku

Przygotowanie:

1. Imbir zetrzeć drobniutko na tarce.

2. Do garnka wlać sok, miód, sok z cytryny, wrzucić imbir.

3. Gotować na małym/średnim ogniu przez około 20-30 minut od czasu do czasu mieszając, po 15 minutach wrzucić plaster cytryny i dalej gotować, aż powstanie gęsty sos.

I już!

Advertisements

One thought on “Gorący sos imbirowo-pomarańczowy.

  1. Pingback: Krewetki na szpinaku z melonem, pomidorkami, prażonym sezamem i gorącym sosem imbirowo pomarańczowym. | JAMI MNIAMI

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s