Tagliatelle z pietruszkowym pesto i pomidorkami cherry.

20130612-164933.jpg

Szybciej się nie da. Prościej też nie. Całkiem pysznie.

Potrzebujesz garnek i patelnię.

Składniki na 2 porcje:

1. Makaron tagliatelle (najlepiej razowy)
2. Pesto z tego przepisu
3. Łyżka oliwy
4. 10 pomidorków cherry

Przygotowanie:

1. Wrzucić makaron do osolonej wody i gotować według przepisu na opakowaniu.

2. Przygotować pesto.

3. Wrzucić pesto na patelnię, dodać oliwę, pokrojone na połówki pomidorki i podgrzać na średnim ogniu.

4. Odlać makaron i wrzucić na patelnię z pesto. Dokładnie wymieszać.

5. Smażyć 2-3 minuty aż makaron przejdzie smakiem.

Mniam.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s