Melon z szynką szwarcwaldzką z pesto z pietruszki.

Zdjęcie 12.06.2013 10 40 06

Jako singiel – forever alone, sama się muszę rozpieszczać. U mnie dziś takie śniadanie. Ogólnie uwielbiam połączenie owoców z mięsem, a jeśli dodać do tego kwaskowate pesto i jajeczko to wychodzi całkiem spoczko posiłek. Dobroć. Banalnie proste i efektowne. Doskonale nadaje się też na imprezkę czy jako wieczorna przekąska.

 

Składniki:

1. Kilka plastrów melona
2. Kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej (albo presciutto albo inną tego typu mięsną ambrozję 😀 )
3. Pesto z tego przepisu

Przygotowanie:

1. Melona obrać dość grubo, pokroić w półksiężyce.

2. Plastry szynki przekroić po skosie na pół.

3. Każdy plaster melona delikatnie owinąć kawałkiem szynki i udekorować odrobiną pesto.

Ale dobre!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s